Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av erbjudanden och nyheter från Skrivskolan!

Trender inom digitalt lärande 2023

trender Jun 12, 2023

Digitalt lärande och e-learning har revolutionerat hur företag utbildar sina anställda. Med hjälp av digital teknik kan vi nu samla på oss ny kunskap och fler färdigheter på distans. Med andra ord är dagens kunskap mer flexibel och tillgänglig än tidigare. I den här artikeln går vi igenom några trender inom e-learning och digitalt lärande som vi tror är här för att stanna.


Trender inom e-learning

Mikroinlärning

Mikroinlärning, eller micro learning, handlar om att bryta ner en kurs i mindre och mer lättillgängliga sessioner. Istället för att sitta igenom timmar av föreläsningar kan du nu lära dig i mindre portioner när det passar dig. Innehållet blir både lättare att ta till sig, samtidigt som det sparar tid. Läs mer om mikroinlärning.

Lärande på distans

Tack vare våra telefoner kan vi nu lära oss nya saker när som helst, var som helst. Detta öppnar upp nya möjligheter för nytt lärande på fikapausen, på bussen eller under lunchen. Idag erbjuder många anpassade plattformar för e-learning som enkelt kan användas både på telefon och dator.

Individanpassat lärande

Med digitalt lärande går det att bygga individanpassade utbildningar. Jättebra, eftersom alla människor faktiskt lär sig på olika sätt och i olika takt. Genom att gå en kurs som passar dina behov, intressen och förmågor, ökar chanserna för ett uppnå bättre resultat!

Interaktivt lärande

Interaktiva element används alltmer för att göra lärande mer engagerande. Det kan innefatta bilder, videor, quiz, simuleringar till feedback i realtid och olika poängsystem.

Socialt lärande

Genom att använda sociala medier och andra digitala kanaler, kan kursdeltagare på distans lära sig av varandra, diskutera idéer och dela kunskap. Förutom att detta bidrar till ett mer effektivt lärande skapar det också en förstärkt känsla av gemenskap.

Digitalt lärande är effektivt lärande

E-learning innebär många fördelar för dig som vill lära dig något nytt. Bland annat att du

  • lär dig snabbare och mer effektivt
  • har roligare medan du gör det
  • får möjligheten att utveckla dig själv i din egen takt.

Framtiden för e-learning och digitalt lärande

Vi tror att digitalt lärande och e-learning kommer att fortsätta vara en del av vår framtid. Oavsett om du är yrkesverksam och vill utveckla dig själv eller om ni är ett företag som behöver utbilda hela teamet, är vi övertygade om att det finns en digital kurs eller utbildning som passar era behov. Det digitala lärandet fortsätter att ta nya vägar, vilket är positivt i en tid av snabb utveckling där kunskap delvis blivit en färskvara.

Sugen på en digital kurs?

Digitalt lärande och e-learning skapar dynamiska, flexibla och engagerande plattformar för att utvecklas och växa professionellt. Är du redo att samla på dig ny kunskap med en digital kurs? Är du sugen på att bli en bättre skribent, vässa dina kunskaper inom SEO eller starta upp företagsbloggen en gång för alla? Vi har en rad olika kurser inom digital kommunikation och skrivande, alla skapade av experter.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.