Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av erbjudanden och nyheter från Skrivskolan!

Skrivbloggen

Därför bör du ge dina medarbetare en AI-utbildning

ai lärande May 14, 2024

AI är kul, nytt och spännande. Det tycker i alla fall många medarbetare. Så hur kommer det sig att så få arbetsplatser har ordentliga rutiner på plats gällande användningen av AI för sina anställda – och ännu färre erbjuder sina medarbetare relevanta utbildningar i ämnet? Vi går igenom varför du bör...

Läs mer...

Skrivskolan teamar upp – säg hej till Byrågruppen!

nyheter Feb 22, 2024

En kommunikationsbyrå, ett produktionsbolag, en skola och ett rekryteringsföretag. Nu samlas alla våra härliga systerbolag under samma tak. Vi hälsar Byrågruppen välkommen – en lite annorlunda byrågrupp!

– Vi har märkt att våra uppdragsgivares behov skiftar fort och med vår slimmade organisation har vi lyxen att...

Läs mer...

Influencer marketing – vi reder ut begreppet

trender Jan 30, 2024

Influencer marketing är numera en kraftfull metod för att marknadsföra produkter och tjänster. Men vad innebär egentligen influencer marketing? I detta blogginlägg reder vi ut begreppet och utforskar de fördelar det kan ge ditt företag.

Vad är influencer marketing?

Influencer marketing handlar om att samarbeta med personer som har en betydande...

Läs mer...

Effektivisera ditt skrivande med hjälp av AI

ai digtala verktyg trender Dec 12, 2023

För dig som vill finslipa ditt och dina kollegors skrivande och få fart på innehållsproduktionen i er verksamhet, erbjuder AI en värld av möjligheter. Men hur börjar man egentligen, och hur kan AI bli en naturlig del av ditt skrivande? Här går vi igenom hur du kan snabba upp produktionen med hjälp av AI!

AI-utvecklingen rusar...

Läs mer...

Julgåva till teamet? Ge bort en digital kurs från Skrivskolan!

lärande tips Nov 28, 2023

Julen närmar sig med stormsteg och det är dags att fundera på den perfekta gåvan till ditt team. Varför inte välja en gåva som räcker betydligt mycket längre än en termos eller företagsmärkt jacka? Slå in kunskap och skrivglädje i företagsklappen i år genom en av våra digitala kurser.

Därför ska...

Läs mer...

10 sätt att skriva engagerande innehåll för företagsbloggen

seo tips Oct 24, 2023

Att ha en företagsblogg idag är mer än bara en trend. Det är ett kraftfullt verktyg för att stärka ditt varumärke, skapa engagemang och driva trafik till din hemsida. Men vad krävs för att skapa engagerande innehåll som håller läsarna kvar? Här listar vi tio knep för att göra dig till en framgångsrik...

Läs mer...

Klarspråk för företaget – 10 enkla tips

klarspråk lärande tips Oct 12, 2023

I många verksamheter är tydlig och koncis kommunikation avgörande, inte minst inom offentliga verksamheter. Ett missförstånd kan leda till förvirring, misstag, och till och med förlorade affärer. Klarspråk är konsten att skriva på ett sätt som är enkelt att förstå och fritt från onödig jargong. Här...

Läs mer...

Win-win med nischad kompetensutveckling

lärande Oct 05, 2023

Hur kom Skrivskolan till egentligen? Det frågade vi Hannah Kolam, som är vd och uppskattad föreläsare inom skrivande och digital kommunikation. Hon märker att behovet av kompetensutveckling har ökat och att suget efter smal och snabb kunskap är stort.

Hej Hannah! Berätta om dig, vad gör du om dagarna?

Hej! Eftersom vi just har lanserat...

Läs mer...

Ta en kurs i skrivande – så motiverar du för chefen

lärande tips Sep 18, 2023

Att skriva är en konst, men också en färdighet. Och som med alla färdigheter kan vi förbättras med rätt vägledning och träning. I den här artikeln dyker vi ner i varför en kurs i skrivande kan vara precis vad du behöver för att lyfta dina texter till nästa nivå – och hur du enkelt kan sälja in idén...

Läs mer...

Vad är klarspråk – och varför ska jag använda det när jag skriver?

klarspråk om språk Sep 04, 2023

Att använda klarspråk kan ha en betydande inverkan på hur din text uppfattas och hur väl ditt budskap når fram till din publik. I detta inlägg går vi igenom vad klarspråk är, och varför klarspråksmetoden är så användbar i ditt skrivande.

Vad är klarspråk?

Klarspråk är konsten att uttrycka dig...

Läs mer...
1 2
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.