Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av erbjudanden och nyheter från Skrivskolan!

Mikroinlärning – lär dig snabbare och mer effektivt

lärande Jan 24, 2024

Med mikroinlärning kan du utveckla dig själv och samla ny kunskap om något ämne utan att det behöver ta upp för mycket av din tid. Vare sig du vill bli bättre på att skriva bättre texter, bemästra SEO eller utveckla företagets sociala medier – med mikroinlärning kan du snabbt och effektivt ta din kunskap till nästa nivå!

Vad är mikroinlärning?

Mikroinlärning är en inlärningsmetod som innebär att du lär dig i korta, koncentrerade sessioner, eller om du så vill, lektioner – nästan alltid i digitalt format. Det kan vara en kortare kurs på en halvtimme till några timmar, eller en längre kurs som är uppdelad i mindre delar över en längre tid. Dessa sessioner är designade för att optimera ditt lärande. Med mikroinlärning blir ditt lärande snabbare och mer effektivt än traditionella inlärningsmetoder.

Fördelar med mikroinlärning

Numera är vi vana att konsumera information i korta och snabbsmälta format, inte minst på sociala medier och i andra underhållningsmedier. Därför är det väl inte så konstigt att även kurser och utbildningar kan följa samma recept och ge bra resultat? Förutom att innehållet blir mer lättsmält är det också:

  • Effektivt – genom att fokusera på en specifik färdighet i taget, blir lärandet mer effektivt och du upplever framsteg snabbare.
  • Flexibelt – eftersom lektionerna är korta, kan du enklare planera in dem i vardagen.
  • Lättare att förstå och komma ihåg – mikroinlärning kan bryta ner det komplexa till mindre, lättförståeliga bitar som också blir lättare att lägga på minnet.
  • Praktiskt – genom lärande i små steg, kan du direkt tillämpa det du har lärt dig i det du gör dagligen.
  • Roligt! – mikrolektioner är kortare och varierade och därmed mer engagerande.
  • Snabbt – att gå en kortare kurs uppdelad i mindre delar är mindre tidskrävande.

Lättare lärande i små steg

Att öva regelbundet är nyckeln till framgångsrikt lärande. Försök att avsätta åtminstone en kort stund varje dag. Även om det bara är fem minuter om dagen kommer du att märka resultat över tid. Och kom ihåg att alla framsteg räknas, oavsett hur små de kan tyckas vara. Många ämnen tar tid att behärska, så var tålmodig med dig själv.

Mikroinlärning med Skrivskolan

Med mikroinlärning blir lärandet enklare och mer flexibelt, vilket gör det möjligt att anpassa det efter din livsstil och ditt arbete. Om du vill utveckla din skrivförmåga men inte har tid att ta en omfattande kurs, kan Skrivskolan vara lösningen för dig. Vi erbjuder ett brett utbud av snabbkurser inom skrivande och digital kommunikation som du enkelt kan ta när och var som helst, i din egen takt. Alla våra kurser är helt digitala, skapade av experter, och tar ungefär 3-5 timmar att genomföra. Målet är att du ska kunna få ny kunskap om ditt valda ämne på ett enkelt sätt utan att behöva lägga ned alltför många timmar.

På Skrivskolan har vi kurser inom bland annat copywriting, SEO, klarspråk och sociala medier. Bläddra bland våra kurser och hitta något för dig. Lycka till!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.