Skriva för företagsbloggen

Jag vill gå kursen

Skriva för företagsbloggen

Att skriva för företagsbloggen kan vara klurigt eftersom innehållet gärna ska vara både proffsigt och engagerande. Tanken är ju att innehållet ska locka potentiella kunder, bygga verksamhetens varumärke och locka till försäljning eller kontakt. Nu för tiden är en blogg så mycket mer än bara ett forum för personliga inlägg.

Oavsett om du kallar det blogg eller nyhetsflöde är det ett fantastiskt sätt att öka trafiken till din webbplats och skapa en relation med framtida och befintliga kunder. 

Om du är redo att lära dig att skriva för företagsbloggen har du hamnat helt rätt!

 

Om kursen skriva för företagsbloggen

I den här kursen får du lära dig hur du skriver ett intressant och relevant blogginlägg som lockar till läsning. Vi går igenom strategin bakom hantverket och du får tips kring textproduktion och inläggsstruktur. Dessutom får du veta hur du ska tänka för att få Google att lyfta just er företagsblogg i sökresultaten.

Vem passar skrivkursen för?

Den här kursen är tänkt till dig som gillar att skriva och vill lära dig mer om metoderna bakom att skriva för företagsbloggen. Det är en grundläggande kurs för dig som redan skriver i arbetet och ska börja skriva blogginlägg, eller för dig som ska starta en företags- eller livsstilsblogg och vill ha tips och råd längs vägen.

Omfattning och upplägg på skrivkursen

Den här kursen är helt digital, du kan alltså ta den när och var du vill. Kurser brukar ta cirka 2-4 timmar att genomföra, beroende på hur mycket du engagerar dig i materialet och övningarna. Från att du köpt kursen är den tillgänglig för dig i 6 månader. Glöm inte att kursen är personlig och därmed inte får delas med andra. Kursen hålls på svenska.

I kursen varvar vi teori med övningar så att du får sätta din kunskap på prov. Stanna gärna upp och reflektera efter varje kapitel, så får du större nytta av innehållet!

Snabbinfo om kursen: Skriva för företagsbloggen

 

Pris: 1 960 kr + moms
Kursstart: När du vill
Omfattning: 2-4 timmar
Form: Digital kurs på distans, självstudier med övningar

Det här får du:

  • Strategin bakom ett blogginlägg såsom val av målgrupp, syfte, tonläge och innehåll

  • Tips och metoder för att skriva ett blogginlägg med en bra struktur, klickvänlig rubrik och med ett intressant och relevant innehåll

  • Övergripande tips för att hamna högt upp i sökresultaten

     
Jag vill gå kursen

Ansvarig för skrivkursen

Skrivskolans kurser skapas av olika personer med djup kunskap om kursens specifika ämne. Tack vare vårt stora nätverk av specialister inom digital marknadsföring och skrivande kan vi erbjuda kurser som innehåller den kunskap och de konkreta verktyg du behöver för att ta dig till nästa nivå!

Jag vill gå kursen

Vanliga frågor

Fler frågor och svar
Kontakta oss

Fler kurser från Skrivskolan

Skrivkurs: Skriva med klarspråk

Kurs i att skriva klarspråk

Lär dig skriva texter som är tydliga och lätta att begripa! Med klartextmetoden kan du attrahera både människa och sökmotor.

Läs mer
Skrivkurs: Skriva sökmotoroptimerat

Snabbkurs i copywriting

Vässa dina kunskaper i skrivande och lär dig producera texter som följer ton, budskap och riktar sig till rätt målgrupp.

Läs mer
Skrivkurs: Skriva till företagsbloggen

Kurs i att skriva rubriker

Gratiskurs där du har chans att testa verktyget samtidigt som du får våra bästa tips på hur du skriver klickvänliga rubriker.

Läs mer

Har du en fråga?

Alla frågor är bra frågor. Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snabbt som möjligt.

När du skickar in en fråga via formuläret godkänner du vår integritetspolicy.