Kurs i att skriva SEO-texter

Jag vill gå kursen

Kurs i att skriva SEO-texter

Att jobba med SEO-texter är ingen quick fix. För att ranka högt hos Google behövs både kunskap och tålamod!

Det roliga är att om du har kunskap om hur sökmotorer fungerar och vilka faktorer som påverkar rankningen så kan SEO-texterna göra stor skillnad och webbplatsen kan bli företagets bästa säljare.

Att lyckas med SEO kräver att flera personer hjälps åt. I den här kursen får du lära dig hur som skriver kan arbeta metodiskt och fokuserat för att optimera innehållet och framför allt texterna på en webbplats, så att rankningen gradvis blir bättre. Att skriva SEO är ingen rocket science, alla kan lära sig att skriva SEO-texter och den här kursen är en bra start!

 

Om kursen i att skriva SEO-texter

I den här kursen får du lära dig de grundläggande metoderna för att skriva SEO-texter, alltså att skriva optimerat för sökmotorerna. Och då syftar vi främst på Google. Genom läsning blandat med roliga övningar får du kunskap om hur Googles sökspindlar resonerar och vad som är viktigast att fokusera på när du skriver sökmotoroptimerat.

Dessutom får du råd om hur du kan lägga upp det strategiska arbetet innan du börjar skriva och om hur du kan tänka kring uppföljning och analys.

Vem passar skrivkursen för?

Den här skrivkursen passar dig som skriver eller vill skriva för webb och digitala kanaler, och önskar lära dig de grundläggande mekanismerna bakom och metoderna för att skriva SEO-texter.  

Omfattning och upplägg på skrivkursen

Den här kursen är helt digital, du kan alltså ta den när och var du vill. Skrivskolans kurser brukar ta cirka 2-4 timmar att genomföra, beroende på hur mycket du engagerar dig i materialet och övningarna.

Från att du köpt kursen är den tillgänglig för dig i 6 månader. Glöm inte att kursen är personlig och därmed inte får delas med andra. Kursen hålls på svenska.

I kursen varvar vi teori med övningar så att du får sätta din kunskap på prov. Stanna gärna upp och reflektera efter varje kapitel, så får du större nytta av innehållet!

Snabbinfo om kursen i att skriva SEO-texter

 

Pris: 1 960 kr + moms
Kursstart: När du vill
Omfattning: 2-4 timmar
Form: Digital kurs på distans, självstudier med övningar

Det här får du:

  • En förståelse för hur Google egentligen fungerar och vad som spelar roll när en sida rankas
  • Strategin bakom sökmotoroptimering, exempelvis val av sökord

  • Konkreta tips och tricks för själva textproduktionen

 

Jag vill gå kursen

Ansvarig för skrivkursen

Skrivskolans kurser skapas av olika personer med djup kunskap om kursens specifika ämne. Tack vare vårt stora nätverk av specialister inom digital marknadsföring och skrivande kan vi erbjuda kurser som innehåller den kunskap och de konkreta verktyg du behöver för att ta dig till nästa nivå!

Jag vill gå kursen

Vanliga frågor

Fler frågor och svar
Kontakta oss

Fler kurser från Skrivskolan

Skrivkurs: Skriva med klarspråk

Kurs i att skriva klarspråk

Lär dig skriva texter som är tydliga och lätta att begripa! Med klartextmetoden kan du attrahera både människa och sökmotor.

Läs mer
Skrivkurs: Skriva sökmotoroptimerat

Kurs i att skriva rubriker

Gratiskurs där du har chans att testa verktyget samtidigt som du får våra bästa tips på hur du skriver klickvänliga rubriker.

Läs mer
Skrivkurs: Skriva till företagsbloggen

Snabbkurs i copywriting

Vässa dina kunskaper i skrivande och lär dig producera texter som följer ton, budskap och riktar sig till rätt målgrupp.

Läs mer

Har du en fråga?

Alla frågor är bra frågor. Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snabbt som möjligt.

När du skickar in en fråga via formuläret godkänner du vår integritetspolicy.